Vegetar - dag 5

Vegetar – dag 6+7

LØRDAG

Frokost:

Det blev bare til et stykke rugbrød med torskerogn og æg. Ikke noget fancy der 😀

Aftensmad: 

Rikke (min søster) havde lavet vegetarlasagne, så jeg gik der over og spiste med hende. Det smagte faktisk rigtig godt! Man lagde ikke rigtig mærke til at det ikke var kød, selvom man selvfølgelig kan mærke at det ikke er ligeså “sejt” eller “hårdt” at tygge. Deruover havde hun købt plnatebaseret smør, og det smagte seriøst 100% som normalt smør. Jeg var ret imponeret!

 

SØNDAG

Morgenmad: 

Jeg havde en café-date med min veninde igår, så jeg drak en smoothie til morgenmad. Den bestod igen af banan, blåbær, havremælk og kokosmælk.

Frokost: 

Jeg fik faktisk ingen frokost, for vi tog op på caféen kl. 13.00 og fik kage, hahahah! 😀 Jeg fik et stykke tobleronekage med flødeskum til + en rabarber lemonade. Nam nam nam!

Aftensmad: 

Fik igen bare rugbrød. Jeg var ikke sulten, så det blev bare noget nemt og hurtigt.

 

Nu er vegetarugen slut, og alt i alt var det ret nemt at overholde det. Der findes så mange alternativer, og endnu flere kommer til hele tiden! Jeg synes personligt selv, at de fleste produkter smager eller minder meget om kød, så det er ikke noget jeg lægger mærke til. Det eneste jeg har været lidt øv over, er vores rugbrødspålæg. Når man ikke må spise kød lægger man virkelig mærke til, hvor meget pålæg der egentlig er lavet af kød. Jeg var derfor glad for at “opdage” torskerognen igen 😀 Jeg har glædet mig utroligt meget til i dag, for jeg har savnet fisk, så det blev fejret med en makrelmad til frokost.
Denne uge er pescetarian week, hvilket betyder at jeg fortsætter med ikke at spise kød, men jeg må derimod godt spise fisk. Det gør det lidt nemmere for mig, for så kan jeg spise makrel, tun, laks, fiskefiletter osv. som jeg har savnet mest!

Jeg vil opfordre alle til at prøve en kødfri uge! Det er nemmere end man lige tror, og det er godt for dyrene og miljøet 🙂

3 kommentarer

  • Tusind tak! Den må jeg prøve en dag! Det lyder lækkert med revet gulerod i! 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Uuuh vil du måske dele opskriften på lasagnen? <3 Jeg får helt lyst til selv at prøve at have flere kødfrie dage i ugen!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette Bøgelund

      Hej! Hun brugte det hakkede ‘kød’ fra Naturli (det i den grønne pakke) sammen med almindelig Dolmio pastasauce, lasagneplader og bechamel (også fra Dolmio). Det var en ret simpel måde at gøre det på, og jeg vil nok anbefale dig at peppe den lidt op med evt. champignoner eller revet gulerødder i farsen. Du kan også lave en lidt sundere version hvor du skærer kartofler og/eller squash i skiver og bruger i stedet for lasagneplader 🙂 Fortæl mig endelig hvordan det blev hvis du laver det en dag!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegetar - dag 5